Moderne kerst in de spotlight!

Vandaag een doosje op het blog met daarin de welbekende ‘wenskaarsjes’ van mijn naamgenootje Judith Oskamp.

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Ik begin met de waxinelichtjes. Zorg ervoor dat je waxinelichtjes hebt waar de lont los in zit, ik heb de waxinelichtjes van Bolsius gebruikt. Met behulp van de cirkel snijmallen van CarlijnDesign heb ik 3 kleine cirkels uit printerpapier gesneden. Deze heb ik vervolgens bestempeld met de leuke stempels uit de stempelset Moderne kerst. Zorg ervoor dat je in het midden ruimte overlaat, daar zit de lont en dat zal dus niet leesbaar zijn.

Als de cirkels zijn bestempeld, halen we het waxinelichtje uit het bakje en verwijderen de lont. Hierna plaatsen we de cirkel op de bodem en prikken een gaatje met een prikpen waar de lont moet komen. Nadat het gaatje is geprikt kan de lont weer op zijn plek en kan het waxinelichtje weer terug in het bakje.

Het aluminium bakje is een beetje saai, dus ook deze leuken we een beetje op. Ik heb een stuk washitape van 13 cm op mijn werkblad geplakt, dit past precies rondom het lichtje. Deze bestempel ik met een leuke groet en StazOn inkt. Even laten drogen en dan kan hij opgeplakt worden.

Nu heb ik 3 waxinelichtjes voorzien van een wens en een leuke buitenkant is het tijd om er een passend doosje omheen te maken, zodat we de kaarsjes leuk weg kunnen geven.

Neem een stuk cardstock van 14 x 15,7 cm.
Ril deze op de lange zijde op 2 en 13,7 cm.
Ril deze op de korte zijde op 2 en 6 en 8 en 12 cm.

Snij vervolgens met een van de cirkelstansen een kleine inkeping zoals op de foto hieronder, knip gelijk de zijdes in om na het rillen een doosje van te kunnen vouwen. Ril alle vouwlijnen

Zorg dat je de bodem van het doosje met een goede lijm of sticky strip vast plakt, want de waxinilichtjes wegen best wat.

Als het doosje in elkaar is geplakt kunnen we hier nog een decoratieve mat (3,6 x 11,3 cm) op maken naar smaak. Ik heb hem heel simpel zwart-wit gehouden, toch wel een erg chique combinatie voor de feestdagen. Wat inktspetters voor de finishing touch en voilà! Een superleuk feestelijke doosje mét inhoud!

Let op: Voor het gebruik van deze wenskaarsjes geldt, net als met het gebruik van gewone kaarsen, blijf in de buurt als ze branden!

Hopelijk heb ik jullie met een beetje hulp van mijn naamgenootje kunnen inspireren met deze wenskaarsjes en het bijpassende doosje. Ga jij hem ook maken? Deel hem gerust, in onze gezellige Facebookgroep of op Instagram met #carlijndesign. Dat vinden we leuk!

Fijne dag!

Creatieve groetjes,
Judith

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *