Outline kerstboom in de spotlight!

Auteur: Annemarijn

Vandaag mag ik mijn eerste blogbericht schrijven voor jullie en dat vind ik superleuk om te doen, dus laten we van start gaan. Tegenwoordig zijn slider kaarten en slimline kaarten helemaal hip en ik dacht: dat wil ik combineren! En dat moet ook lukken met de leuke stansen en stempels van Carlijndesign (spoiler alert: het is gelukt en ik ga je vertellen hoe jij dit ook kunt maken).

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Als eerst heb ik 2 keer de buitenste slimline kaart van snijmallen Slimline kaart 1 gestanst uit wit papier en ik heb voor het gedeelte dat gaat bewegen een wit papier gesneden van 8 x 20 cm. Op alle 3 deze delen heb ik Distress Oxide gebruikt om kleur aan te brengen. Ik gebruikte de kleuren Salty Ocean, Blueprint Sketch en Chipped Sapphire voor een mooie donkere sneeuwlucht. Ik heb dit geblend met een ink blending tool en heb alle 3 de delen op dezelfde manier geblend. Dit heb ik goed laten drogen en daarna er overheen gespetterd met witte verf, zodat het lijkt alsof het sneeuwt.

Daarna heb ik dit laten drogen, zodat ik straks het bovenste deel door mijn stansmachine kan halen zonder dat alles blauw wordt. Ik ben vaak een beetje ongeduldig met knutselen, dus dingen laten drogen is niet mijn sterkste kant… Terwijl ik de slimlines liet drogen heb ik dus alvast een ander taakje gedaan, namelijk het maken van de kerstboom. Ik gebruikte daarvoor de snijmallen Outline kerstboom. De buitenste kerstboom uit dit setje heb ik gestanst uit glitter papier en de binnenste kerstboom van wit cardstock. Ik heb de kerstboom groen gemaakt met Distress Oxide in de kleur Pine Needles en het stammetje met Gathered Twigs. De groene boom heb ik daarna op de glitterboom geplakt, want dan krijg je een leuk glitter detail achter de boom.

Het volgende wat we gaan doen is een beetje spannend, omdat je in je mooie achtergrond moet gaan snijden met een stans. Ik heb van de snijmallen Slimline kaart 2 de vierde stans gebruikt (als je vanaf buiten telt). Deze heb ik iets naar boven gelegd op de voorkant van mijn slimline en gestanst. Pas op dat je niet de hele stans eruit stanst, want hij moet nog vast blijven zitten in de voorkant. Begrijp je het nog? Ik hoop het wel en anders zie je op de foto hieronder wat ik bedoel.

We hebben nu een soort flap in de voorkant van je kaart zitten en die ga je scoren/rillen, want we willen dat hij omhoog komt sliden. Mijn flap is 15 cm lang dus ik scoor de flap op 1 cm, 8 cm en 15 cm en vouw hem in een driehoek. Als het goed is ziet de voorkant van je kaart er nu zo uit als de foto hieronder.

Nu heb ik de volgende 3 delen liggen in dezelfde kleuren. Van links naar rechts is het de voorkant, de achterkant van de kaart en de slider.

Op het voorste flapje van de voorkant (dat stukje van 1cm) doe ik nu een stukje tape zodat ik de slider daaraan kan vastmaken.

Ik wil graag dat als je aan de slider trekt dat er dan een tekst tevoorschijn komt. Om dit te positioneren leg ik de voor en achterkant op elkaar met de slider open en dit leg ik in mijn stempelhulp. Ik leg magneetjes op mijn kaart zodat het niet verschuift, maar ik plak het nog niet vast. Als ik mijn stempels dan op de goede plek heb liggen dan haal ik de voorkant ervan af zodat ik mijn kaart niet plet onder de stempelhulp. De tekst heb ik met witte embossingpoeder gestempeld, zodat hij goed opvalt. De tekst komt van de stempelset Kerstwensen 1.

Daarna heb ik de achterkant vastgeplakt aan de voorkant. Zorg ervoor dat je alleen aan de onderkant en zijkanten tape plakt, want anders kan je slider element niet bewegen. Ik heb foamtape gebruikt zodat mijn slider element de ruimte heeft om te bewegen. Daarna heb ik de kerstboom bevestigd op mijn kaart. Ook hier moet je zorgen dat je de bovenkant van je kerstboom niet vastplakt aan de kaart. Ik heb wit papier aan de onderkant geplakt, zodat het lijkt alsof de kerstboom in de sneeuw staat en ik heb 3 sneeuwvlokjes van de snijmallen Kerstballen gestanst en opgeplakt. Ook ben ik nog in de weer geweest met nuvodrops en wat glittersterretjes.

En dan komt nu misschien wel het leukste gedeelte van de kaart. Als je aan de bovenkant trekt dan komt de tekst die eronder staat tevoorschijn en zo kan je hem ook leuk neerzetten als kaartje. Om de ontvanger te laten weten dat er aan de bovenkant van de kaart getrokken moet worden heb ik er een eyelet doorheen gedaan met een touwtje.

Dit was mijn kaartje. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden. Het was in ieder geval echt superleuk om te maken. Ik hoop dat ik je heb ge├»nspireerd om zelf ook aan de slag te gaan hiermee. Ik denk dat dit ook een hele leuke is om te maken met de snijmallen Slimline kaart 6 Champagne) dat dan de champagnefles omhoogkomt als je aan het slider element trekt’, maar ik ben verliefd op de Outline kerstboom dus wilde die graag gebruiken. Mocht jij dit nou ook gaan maken tag me dan zeker even in je post op Instagram of Facebook, want dat zou ik superleuk vinden om te zien.

Creatieve groetjes,
Annemarijn

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *