Outline kerstboom in de spotlight!

Auteur: Helga

Mijn bijdrage aan het blog met een swingende kerstboom, zonder moeilijke stansen šŸ˜‰

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

De achtergrond van de kaart gemaakt met de grootste A6 rechthoek van de snijmallen A6 Rechthoeken en gestempeld met de stempelset Verticale kerst. Deze is perfect om een mooie achtergrond in stijl te maken. De stempels zijn gestempeld in ton-sur-ton (blauw op blauw), wat een rustig achtergrondeffect geeft.

Daarna uit glitterpapier de beide kerstbomen, sterretjes en het strikje uitgesneden met de snijmallen Outline kerstboom. Dan de kleinere kerstboom op de grotere plakken en versieren met de kerstversiering.

De tekst uit de stempelset Kerstwensen 1 is gestempeld met embossinginkt en verhit met zilver embossingpoeder. Daarna zijn de teksten uitgesneden met twee bijpassende banners uit de snijmallen Kerstwensen banners.

Met een kleine cirkelstans van de snijmallen Kerstpost (kan met elk cirkeltje) maak je een gaatje achter de top van de kerstboom, bovenin je achtergrondpaneel. Achterop de kerstboom plak je een klein stukje foamtape dat in het gaatje past.

Met een grotere ronde stans maak je een rondje uit papier dat je over het foamtape plakt op de achterkant van de kaart. Je kaart kan nu swingen en de kerstboom kan er niet vanaf vallen (omdat het rondje aan de achterkant groter is dan het gaatje).

Nu gaan we de achterkant zo maken, dat het rondje op de foamtape ruimte houdt om te kunnen bewegen. Stans 3 basiskaarten uit wit cardstock met dezelfde A6 rechthoek, zodat je ze kunt stapelen om hoogte te creeeren. Uit elke witte rechthoek stans je op dezelfde plek een nog groter rondje, dit is de bewegingsruimte voor het rondje op de foamtape. Plak de witte kaarten nu op elkaar en daarna op de blauwe achtergrond, met het grote rondje op de juiste plek:

Terug naar de voorkant van de kaart šŸ™‚ Achter de kerstboom kun je nu een verborgen, zoals ik heb gedaan met de tekst ‘Geniet van elkaar’ die ik eerder al had geĆ«mbost. Bovenop op de kerstboom komt de altijd bruikbare tekst ‘Fijne Feestdagen’. Versier de verder met de kerstversiering en de cadeautjes.

Je swingkaart is nu af, zoals te zien in het filmpje:

Ga jij ook aan de slag met een leuke swingkaart? Laat het resultaat gerust zien in de gezellige Facebookgroep!

Fijne donderdag!

Creatieve groetjes,
Helga

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *