Mini Slimline kaart + envelop in de spotlight!

Auteur: Judith

Vorige week is de allernieuwste release van CarlijnDesign uitgekomen en ik mag het eerste blog aftrappen met deze release. Dus koos ik mijn persoonlijke favoriet: de mini slimlinekaart met envelop.

Gebruikte producten vind je onderaan dit bericht.

Allereerst maken we de envelop voor de kaart. Om het ook makkelijk op beeld te hebben, heb ik voor 2 verschillende soorten papier gekozen, design papier aan de voorzijde, cardstock op de achterzijde. Beide snijd je eenmaal uit met de snijmallen Mini Slimline kaart + envelop. De cardstock variant snijd je nogmaals uit met de inkeping, zodat de ontvanger de kaart makkelijk uit de envelop kan halen.

Vervolgens vouw je de rillijnen met een vouwbeen, zodat je een mooie vouw creëert. De pakranden heb ik daarna voorzien van tape, de grote flap van het cardstock plak ik aan de binnenkant van het designpapier vast, vervolgens plak ik ook de lange zijdes vast en hebben we onze envelop klaar.

Je kan kiezen om een leuke sluiting te maken met de eyelet snijmal die erbij zit, maar voor de kerstpost die ik nu maakte vond ik dat niet heel praktisch. Deze envelop zal gesloten worden met een leuke sluitsticker.
De envelop is aan de voorzijde gedecoreerd met een van de snijmallen uit dezelfde set, de postzegelrand oogt zo mooi met die witte mat erin. Met een stempel uit de stempelset Kerstpost maak je er helemaal een feestje van om te ontvangen.

De Mini Slimline snijmal bestaat uit heel veel laagjes! Ik ben er dol op! Je kan hem gebruiken als enkelzijdige ansichtkaart, als dubbele kaart of staand. Maar… je kan er ook een drieluik van maken! En dat past ook prima in die leuke envelop die we al gemaakt hebben.

Als basis een stuk cardstock van 14,8 x 24 cm, deze ril je op de lange zijde op 8 en 16 cm.

Vervolgens heb ik 3 geschulpte kaders uitgesneden (dus ook een kleinere mal in het midden gelegd). Ik heb bewust voor een inlay gekozen, zodat ik niet extreem hoog wordt met alle lagen in deze 3 luik. Door dit te doen hoef ik niet op mijn decoratie te beperken.

De eerste inlay heb ik voorzien van hot foil met de hot foil Randen kerst, een ijspegelrand bovenin en daaronder sneeuwvlokken. De besneeuwde bergen zijn gemaakt met de snijmallen Slimline randen 4 bergen & water. Deze is aan de zij- en onderkant vastgeplakt, zodat er een pocket ontstaan om nog een leuk label in te steken. Hierna is Olaf uit de befaamde stempels Sneeuwpop gestempeld en lichtjes ingekleurd en uitgesneden, deze staat vervolgens pontificaal voor die mooie besneeuwde bergtoppen waar we het label achter kunnen stoppen.

Het label is ook gemaakt met 1 van de stansen uit de mini slimlinekaart set en zelfs het leuke cirkeltje waar het lint doorheen komt vind je in de set terug, heel veelzijdig dus! Vervolgens de kerstgroet erop gestempeld en ons eerste luik is al klaar.

Het tweede luik is voorzien van een mooie kerstbal uit de al wat oudere set snijmallen Kerstballen, maar past gewoon heel mooi in dit plaatje. De ‘fijne feestdagen’ uit de stempels Kerstwensen 1 heb ik doormidden geknipt, fijne en feestdagen los van elkaar, zodat ik zelf kan bepalen of ik ze los van mekaar of aan elkaar gestempeld wil hebben. In dit geval dus los, mooi uitgelijnd onder elkaar.

In het derde luik ontkurken we de champagnefles uit de snijmallen Slimline kaart 6 Champagne. Hij is eigenlijk gemaakt voor op een slimlinekaart, maar de fles kan ook prima op de mini. De fles is uitgesneden uit groen cardstock, vervolgens is de fles met de inlay snijmal op maat gesneden. Deze champagne fles heeft naast een laagje glossy accents voor de echte glaslook dus ook een mooi stitch randje. Maar ook het champagne label is net echt, uitgesneden uit goudpapier en vervolgens het woordje champagne ingedrukt. Helemaal sjiek de friemel.

De spuitende champagne is gemaakt door uit een post-it de spetter te snijden en vervolgens te blenden met inkt. Vervolgens Geweldig Nieuwjaar erboven gestempeld met wat sterren. Naast de fles en de kurk had ik nog wat plek over, daar kon nog mooi de tekst laat die kurk maar knallen op zijn kant.

Nu kan je de drieluik gewoon dichtvouwen, eerst rechts naar binnen en vervolgens links. Of…. je vouwt hem dicht en maakt er nog een snelle buikband omheen. Dat laatste is hier gedaan, stuk vellum van 5 x 21 cm is om de drieluik heen gevouwen, kerstgroet erop uit de set kerstpost en deze drieluik is klaar om in december gepost te worden.

Hopelijk ben je geïnspireerd om nog meer uit jouw mini slimlinekaart met envelop te halen en zien we ook jouw creaties graag verschijnen in de Facebookgroep!

Creatieve groetjes,
Judith

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *