Mini Slimline double slider kaart

Auteur: Alie

Vandaag is mijn eerste blogpost voor CarlijnDesign en door jullie enthousiaste reacties op mijn dubbele slider kaart, deel ik hier vandaag de (simpele) techniek achter dit leuke effect! Dit keer met de leuke Miss Sparkles eenhoorns van Jocelijne Design.

De gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Om te beginnen stans je 3x de grootste mal uit de snijmallen Mini Slimline kaart + envelop. Eentje daarvan wordt de achtergrond en die kleur je naar keuze (of stans je uit dessinpapier). Uit de twee andere stans je met de beide wolkenranden uit de snijmallen Slimline randen 3 gras & wolken.

Nu gaan we het slider gedeelte maken. Pak uit de snijmallen Kerstwensen banners de volgende 2 onderdelen (het grootste ovaaltje en de smalle lange banner). Leg het ovaaltje op de eerste Mini Slimline wolkenrand, stans deze 2x eruit met ongeveer 6cm ruimte ertussen (komt niet heel precies). Stans ook de lange smalle banner uit wit papier (zie foto).

Snij uit een stevig plastic zakje een reepje van 1 cm (bijvoorbeeld een diepvrieszakje). Steek aan beide zijden het reepje van achter naar voren door de beide gaatjes. Plak aan 1 uiteinde stevig dubbelzijdig plakband. Plak daarna de andere kant erop vast. Let op dat het reepje niet te strak zit!! Knip het overtollige gedeelte eraf.

Snij 2 reepjes stevig acetaat (ongeveer 5mm) en bevestig aan de uiteindes een stukje dubbelzijdig tape. Let nu goed op!! Leg de wolkenrand met de goede kant naar boven. Zorg ervoor dat het geplakte stukje tape op het strookje van de slider aan de rechterkant zit. Plak het eerste strookje acetaat ook aan de rechterkant op het slider-plastic (zie foto).

Draai de wolkenrand om (zie foto) en plak het tweede strookje acetaat nu aan de linkerkant zoals te zien op de foto. Plak de witte banner met de slechte kant naar boven alleen aan het puntje vast met dubbelzijdig tape. Zorg ervoor dat de banner halverwege het slider mechanisme zit.

Het slider mechanisme is nu klaar! Nu gaan we dubbelzijdig foamtape aanbrengen op de achterkant (zie foto), maar let op dat je niet op het gedeelte plakt waar de stukjes acetaat heen en weer moeten bewegen!! Beide witte wolkendelen kan je nu op de achtergrond plakken.

Plak op het linker strookje acetaat 3 stukjes foamtape op elkaar en op het rechter strookje acetaat 2 stukjes foamtape op elkaar. Zo bewegen de stempelafdrukjes op dezelfde hoogte naar elkaar toe. Plak het daar waar je afdrukje komt, kijk goed dat het foamtape nergens tegenaan komt (even testen door aan de banner rechts te trekken). Ik moest het hier bijvoorbeeld iets hoger plaatsen, anders zou het tegen de wolkenrand aan komen..

Stempel op de witte banner van het slider mechanisme het woordje trek uit de stempelset Interacties en knip het strookje eventueel korter door er een V-tje uit te knippen.

Versier tenslotte de kaart met de ingekleurde stempelafdrukjes en plak het geheel op een basiskaart van 8,5 cm bij 15,2 cm. Ik heb de tekst Make a wish uit de stempels Miss Sparkles met wit embossingpoeder op een restje achtergrondpapier gedaan en met een grotere banner uit de snijmallen Kerstwensen banners gesneden.

En dit is ‘m dan:

Heel veel plezier bij het maken van jouw eigen dubbele slider kaart! Laat je hem ook zien in de Facebookgroep?

Creatieve groetjes,
Alie

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *