“Planner maanden” in de spotlight!

Auteur: Helga

Toen ik de nieuwe release zag met de nieuwe stempels Planner data en de snijmallen Planner maanden had ik gelijk het idee om een verjaardagskalender te maken. Sinds ik zelf kaarten maak moet iedereen natuurlijk wel een zelfgemaakt kaartje krijgen, en het liefst ook op tijd 😉

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Om te beginnen de kalenderbladen: Ik heb eerst een basis met lijntjes op de computer gemaakt en deze 12x geprint op dikker wit papier/cardstock.

Daarna stempel je heel secuur én in 1 leuke kleur de data van die maand vóór de strepen. Let op dat je op tijd stopt bij dag 30 of 31 (of 28 bij Februari!). Voor de echte perfectionisten kun je zelf het aantal strepen op je computer aanpassen, zodat je varianten met 30, 31 en 28 dagen hebt. En maak er dan maar 29 van, anders hebben de mensen op 29 februari niet elke 4 jaar maar nooit hun verjaardag, haha.

Daarna een afbeelding gekleurd (willekeurig, uit je voorraad) en uitgesneden met mijn favoriete snijmal: de buitenrand van de snijmallen A6 Achtergrond hartjes. Als matje achter het plaatje heb ik de grootste maat van de snijmallen Rechthoeken & frames uitgesneden uit mooi design papier en achter de afbeelding geplakt. Deze geeft een mooi gekleurd randje om de afbeelding.

Daarna met de snijmallen Planner maanden de betreffende maand uitgesneden in de kleur van de gestempelde data, in het voorbeeld de maand Juni. Met een ponstang bovenin de pagina 2 gaatjes gemaakt, steeds op precies dezelfde plek (even afmeten met een liniaal op alle bladen). Versieren met leuke eyelets, zodat de kalender opgehangen kan worden.

Daarna alles opgeplakt en de eerste maand is klaar! Nu nog 11 te gaan… 😉 Een heel leuk klusje om te doen en als hij af is ben je supertrots!

Zo kan je mooi je eigen kalender maken met de afbeeldingen en kleuren die je zelf mooi vindt. Hieronder alle maanden die ik gemaakt heb, allemaal voorzien van eigen kleurschema en leuke ingekleurde afbeelding.

Veel plezier met jouw kalender!

Creatieve groetjes,
Helga

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *