Pasen in de spotlight!

Auteur: Fiona

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Pasen! Wat is er dan leuker om een post te maken in het thema Pasen. Vandaag is het een pop-up kaart geworden met heel veel verschillende Carlijn Design producten. Ik heb nog niet eerder een pop-up kaart gemaakt, dus voor mij is ie geslaagd, en ben er heel tevreden over.

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Uit wit cardstock snij je de basiskaart van 10 bij 21 cm. Deze ril je op de lange kant op 10.5 cm, zodat je een dubbele kaart krijg. Deze leg je eerst aan de kant.

Met de rechthoek snijmal uit de snijmallen Achtergrond hartjes en een paperpad stans je 3 keer een rechthoek, plus nog 1 uit wit cardstock. Nu heb je 4 uitgestanste rechthoeken. Stans uit twee verschillende paperpad papiertjes de 2 kleinste formaten van de snijmallen Sierlijk kader kerst. Pak nu die ene witte cardstock rechthoek en een wolkenranden uit de snijmallen Slimline randen 3 gras & wolken. Snij 2 randen wolken uit. Let op dat je voor 1 van de randen een minimale hoogte houdt van 3 cm. De hoogte van de tweede maakt niet zoveel uit. Waarom dit zo is zie je later.

Nu snij je uit wit cardstock een stuk van 14 bij 8 cm. Je rilt het op de lange zijde op 1, 4 en 7 cm en je vouwt de lijnen zoals op de foto. Je pop-up gedeelte is nu klaar.

Plak de rechthoeken op de basiskaart: 1 op de voorkant, de andere 2 aan de binnenzijde.

Nu kun je het pop-up gedeelte erbij pakken. Plak aan de beide zijden die op 1 cm zijn gerild dubbelzijdige tape. Dit pop-up gedeelte plak je aan de binnenkant van de kaart. Plak nu eerst één zijde vast. Dit doe je door met een klein potlood streepje te bepalen waar je plakstrook moet komen vanaf de vouwlijn van je basiskaart. Plak nu één zijde vast. Vervolgens vouw je de pop-up op elkaar, en dan vouw je de kaart dicht. Als het goed is valt de andere plakstrook precies op de juiste plek. Zie de foto’s voor de verduidelijking.

Nu kun je de kaart aan gaan kleden. Voor deze kaart heb ik de stempels Hippity hop van Jocelijne Design gebruikt. Wat heel leuk is om te doen is: paperpiercing op stempels toe passen! Dit houdt in dat je je afbeelding een tweede keer stempelt, maar dan op bijvoorbeeld bedrukt papier. Je knipt daarna een gedeelte uit en dat plak je vervolgens op precies dezelfde plek als de gewone gestempelde afbeelding. Dit zie je op deze kaart terug bij het konijntje op het vliegende ei: het ei is “ge-paperpiece-d” ?. Ook de kleinere eieren zijn uitgesneden met papier uit een paperpad. De stempels zijn ingekleurd met copicmarkers. Het schattige strikje komt uit de snijmallen Verticale kerst.

Aan de voorzijde van de kaart is de snijmal Grote teksten 1 Hallo gebruikt en aan de binnenzijde de snijmallen Vrolijk Pasen. Je ziet nu ook waarom één van de wolken minimaal op 3 cm moest zijn, deze moet wel uitsteken boven het basisgedeelte met pop-up .

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn om ook eens een pop-up kaart te maken.

Fijn Paasweekend gewenst!

Creatieve groetjes,
Fiona

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *