“DL Slimline kaart 4 Chocolade alfabet” in de spotlight!

Auteur: Peter

Een tijdje terug hebben we al een Slimline kaart met foto’s laten zien. Maar vandaag hebben we nog een heel gaaf idee met foto’s voor jullie!

Met de snijmallen DL Slimline kaart 4 Chocolade alfabet kun je namelijk heel gemakkelijk een foto mozaïek maken! Je hebt verder niet veel nodig om de kaart een beetje aan te kleden om een toffe kaart er van te maken.

Gebruikte producten staan onder dit bericht.

Als eerste heb ik een foto op maat gemaakt en deze geprint op dik papier. Je kunt een foto bijvoorbeeld op maat maken in Word. Zodra je de foto aanklikt kun je de afbeelding bewerken en ‘m ‘bijsnijden’. Het uiteindelijke mozaiek wordt 19 cm x 8,5 cm, dus heb ik de foto 19,5 cm bij 9 cm gemaakt om mezelf een beetje ruimte te geven bij het stansen. Anders moet je wel heel erg precies aan het werk.

Vervolgens gebruik je de snijmal met alle vakjes om je foto uit te stansen. Haal het voorzichtig uit je stansmachine en vervolgens voorzichtig uit de mal, zodat alles op volgorde blijft. Anders moet je gaan puzzelen.

Het ‘raster’ wat je overhoudt kun je gebruiken om alle hokjes netjes op hun plekje te lijmen, zodat alles uiteindelijk recht op je kaart komt te zitten. Het laagje achter mijn foto mozaïek wilde ik graag zwart maken, dus heb ik een ander stuk zwart papier gepakt om het mozaïek op te gaan lijmen.

Zodra alles op de juiste plek zit, knip ik het mozaïek voorzichtig uit. Met een lange schaar is dit het gemakkelijkste. Als je het heel precies kan afsnijden, mag dat natuurlijk ook.

Uit de snijmallen DL Slimline kaart 2 heb ik de grootste rechthoek met stitching gepakt en deze uit zwart papier gestanst. Het mozaïek past hier netjes op. Het is gemakkelijker om het op deze manier te doen, dan het direct er op te lijmen, omdat je dan het risico loopt dat je niet alles netjes in het midden hebt zitten. Op deze manier is dat natuurlijk heel makkelijk te doen.

Uit de snijmallen DL Slimline kaart heb ik de grootste rechthoek met stitching gepakt en deze uit goud karton gestanst. Deze lijm ik op een gevouwen kaart als basis. Het is mooi om het mozaïek met foam tape hier op te plakken, zodat het wat diepte krijgt.

Omdat de foto die ik heb gebruikt mooi wat lege ruimte aan de linkerkant heeft, heb ik daar mijn tekst geplaatst in een mooie banner uit de snijmallen Verticale banners stitching met de tekst ‘ik hou van jou’ van de stempels Valentijn. Natuurlijk kun je dit helemaal aanpassen aan de ontvanger. Opa, oma, mama, papa, vrienden en vriendinnen… CarlijnDesign heeft voor iedereen een optie!

Creatieve groetjes,
Peter

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *