“Slimline snijmallen 1/2/3” in de spotlights!

Dit keer laten we zien dat we met de slimline snijmallen niet alleen kaarten kunnen maken, maar ook heel gemakkelijk een doosje of een tasje. Hoe leuk is dat!

Gebruikte producten staan onderaan dit bericht.

Je kunt hiervoor zelf kiezen welke van de slimline snijmallen je gebruikt. De basis is hetzelfde. Elke slimline set heeft verschillende basismallen. De grootste mal is kaart-vullend en heeft het formaat van 21×10,5cm.

Een doosje, tasje en doosje gemaakt van de slimline snijmallen van CarlijnDesign

Voor de 2 doosjes hierboven (meest linker en meest rechter) is de grootste snijmal gebruikt. De vouwlijnen ril je erin met een ril pen en lineaal of met een rilbord. De grootte van het blauwe doosje, een soort luciferdoosje, is bepaald aan de hand van de gewenste grootte van de wikkel er omheen. De zijkanten van het bakje zijn 2 cm hoog. Je papier is dan eigenlijk te groot, maar het restant kun je gewoon wegsnijden. De wikkel is in formaat een paar mm groter dan het doosje, zodat het, net als een luciferdoosje, zonder teveel wrijving kan schuiven.

Voor je de wikkel in elkaar plakt, stans je er een figuur uit (bijvoorbeeld een hartje uit de slimline kaart 1 set) en plak je er een stuk mica achter. Je krijgt dan een kijkvenster, zodat je de inhoud van het doosje kunt zien. Het geheel kun je vervolgens leuk aankleden met stempels of snijmateriaal. In dit geval zijn de knuffel snijmallen van CarlijnDesign gebruikt en het varkentje is van Mama Elephant. Als verassing kun je aan de binnenkant nog een tekst stempelen die verborgen wordt door het presentje in het doosje. Hiervoor is het brushwork alfabet gebruikt.

Voor het bruine doosje hoef je niks weg te snijden. De zijkanten hiervan zijn ook weer 2 cm. Dit keer is het geen schuifdoosje, maar een echt doosje dat je dichtplakt/dichtmaakt met een magneetje. Ook dit doosje heeft ter versiering een wikkel. Op de foto zie je dat de rechterzijkant niet is dichtgeplakt, zodat je er vanaf die kant nog een leuk presentje in kunt stoppen. De wikkel heb is gemaakt door de grootste verticale banner 2 keer uit te stansen. Vervolgens zijn deze twee banners aan elkaar geplakt en om het doosje heen gevouwen en vastgeplakt zodanig dat je deze er nog gemakkelijk af kunt schuiven. Een ster erop met een lief plaatje, ook van Mama Elephant, en het tweede doosje is klaar!

Ook het tasje is 2 cm diep, dus vanaf de zijkanten ril je 2 cm. Vervolgens bepaal je het midden van de lange zijde en ril je op 1 cm. In de slimline 2 zit een heel leuk klein rechthoekje die je kunt gebruiken voor het oogje waar je dan een lintje door heen kunt halen. Wat je ook nog kunt doen voordat je het tasje in elkaar zet, is de lange zijkanten ook op 1 cm te rillen, hierdoor krijgt het tasje een vouw in de zijkant, waardoor het net iets extra’s krijgt.

Voor het labeltje aan het tasje is het exclusieve snijmallensetje gebruikt dat exclusief voor Carlijns tweede verjaardag te verkrijgen was. Mocht je dit soort acties niet willen missen, meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief!

Hopelijk hebben we jullie kunnen inspireren om de slimline kaart 1/2/3 snijmallen ook eens anders dan voor een kaart te gaan gebruiken. Er zijn hartstikke veel mogelijkheden zoals je ziet!

Bovenstaande cadeautjes zijn in kerst thema, maar ze zijn ook heel leuk om als kraamcadeautje te maken.

Laten jullie in de CarlijnDesign Creaties Facebook groep zien wat jullie bijzondere slimline creaties zijn geworden?

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *