“Kerstpost” in de spotlight!

Auteur: Peter

De kerstdagen zijn weer voorbij. Sommige mensen blijven kerstkaartjes maken, andere doen dat niet. Betekent dat dan, dat de kerst sets in de kast moeten blijven liggen tot het nieuwe seizoen? Nee hoor! Vandaag in de spotlight: Kerstpost stempels en snijmallen.

Gebruikte producten staan onder dit bericht.

De Kerstpost set is een ontzettende leuke set voor je kerstkaarten, maar er zitten natuurlijk hele fijne vormen op in verschillende maten en soorten die je ook op een andere manier kan gebruiken.

Op deze kaart zijn de cirkels gebruikt om een leuke achtergrond te maken, namelijk de twee open cirkels en het kleine dichte cirkeltje. Ik begon met drie kleuren inkt, maar kwam er al snel achter dat een vierde kleur erg helpt in de variatie die je kunt aanbrengen. Je wilt niet teveel in herhaling vallen, het moet juist een speelse achtergrond worden.

Sommige cirkels laat je overlappen, andere plaats je los. Kijk ook naar de kleuren; sommige donkerdere kleuren (bijv. de donkerste kleur op deze kaart) zouden heel erg ‘zwaar’ aanvoelen en daarmee alle aandacht trekken, als die massief gestempeld zouden zijn. Dat is hier vermeden door de donkere kleuren open te stempelen. Ruimte kun je dan wel weer heel makkelijk opvullen met lichtere kleuren.

Om de tekst ‘Succes’ van de stempels Grote Teksten 3, niet teveel in de achtergrond te laten opgaan, is een vijfde kleur gebruikt. Deze past bij de rest, maar komt niet terug in de achtergrond, waardoor het net iets meer opvalt.

De glitter rand en het feit dat het verhoogd op de kaart aangebracht is voor het krijgen van diepte draagt hier natuurlijk ook aan bij!

Je ziet het, er is dus veel meer te maken met de set Kerstpost! Wees lekker creatief! Experimenteer met de verschillende vormen (alleen cirkels, alleen hexagons of alles door elkaar!) en varieer in de kleuren.

Heb je ook de snijmallen Kerstpost? Vergeet dan niet dat je daar ook heel wat leuke dingen mee kan doen, zoals uitsnijden uit verschillende soorten en kleuren papier, patroonpapier, glitterpapier…

Veel plezier met Kerstpost… ook ná de kerst!

Creatieve groetjes,
Peter

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *